Ramen en deuren, een uniek karakter voor je huis - IQ Solutions

Ramen en deuren

Een uniek karakter voor je huis

Dé essentiële factor om de koude of warmte buiten te houden en jouw woning optimaal te isoleren? Dat zijn kwalitatieve en isolerende raamprofielen en deuren.  

Ramen en deuren zijn bovendien de finishing touch voor de unieke stijl van jouw woning. Pvc-ramen of toch liever aluminium? Rolluiken voor de ramen en een schuifdeur naar de tuin? Driedubbel beveiligde moderne of klassieke voordeur? Bij IQ Solutions is alles mogelijk, geniet je van een uitgebreid aanbod en wordt alles op maat ontworpen, afgewerkt en geplaatst. 

Ramen

PVC-ramen, aluminium ramen of liever houten ramen? Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen op het gebied van isolatie, onderhoud, veiligheid en prijs. En ja, deze materialen zijn ook beschikbaar voor schuiframen.

PVC-ramen

PVC-ramen zijn ramen gemaakt van polyvinylchloride (PVC), een kunststof die bekend staat om zijn duurzaamheid en veelzijdigheid. Ze worden steeds populairder vanwege hun praktische voordelen. Hier zijn de belangrijkste voordelen van PVC-ramen:

  • Isolatie: PVC-ramen hebben uitstekende thermische isolatie-eigenschappen, wat betekent dat ze helpen om warmte binnen te houden en koude lucht buiten. Dit kan bijdragen aan lagere energiekosten en een comfortabeler binnenklimaat.
  • Onderhoudsvriendelijk: PVC-ramen zijn gemakkelijk te onderhouden omdat ze niet roesten, corroderen of vervagen. Ze hoeven alleen af en toe gereinigd te worden met water en zeep. Er is geen behoefte aan schilderen of speciale behandelingen.
  • Duurzaamheid: PVC is bestand tegen weersinvloeden zoals regen, zon en wind. Het materiaal is sterk en gaat lang mee zonder aan kwaliteit in te boeten. Dit maakt PVC-ramen een duurzame keuze voor veel verschillende klimaten.
  • Kosten: Over het algemeen zijn PVC-ramen kosteneffectiever dan aluminium of houten ramen. Ze bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding, vooral gezien hun lange levensduur en lage onderhoudskosten.
  • Geluiddemping: De dikke en stevige structuur van PVC-ramen biedt ook een goede geluidsisolatie, wat kan helpen om geluidsoverlast van buitenaf te verminderen.

Kortom, PVC-producten combineert praktische voordelen zoals uitstekende isolatie en laag onderhoud met een aantrekkelijke prijs, waardoor ze een populaire keuze zijn voor veel huiseigenaren.

Aluminium ramen

Aluminium ramen zijn gemaakt van lichtgewicht, sterk metaal, en bieden een moderne uitstraling en tal van voordelen. Hier zijn de belangrijkste voordelen van aluminium ramen:

  • Stevigheid: Aluminium is een zeer sterk materiaal, waardoor de ramen slanker kunnen worden ontworpen zonder in te boeten op sterkte en stabiliteit. Dit maakt het ideaal voor grote ramen en moderne architectuur.
  • Onderhoudsvriendelijk: Aluminium ramen vereisen weinig onderhoud. Ze zijn bestand tegen roest, corrosie en vervagen niet door blootstelling aan de elementen. Een periodieke schoonmaak met water en zeep is meestal voldoende.
  • Energie-efficiëntie: Moderne aluminium ramen zijn vaak uitgerust met thermische onderbrekingen, waardoor ze een goede isolatie bieden. Dit helpt om warmte binnen te houden en de energiekosten te verlagen.
  • Duurzaamheid: Aluminium is een zeer duurzaam materiaal dat bestand is tegen extreme weersomstandigheden en mechanische belasting. Dit zorgt ervoor dat aluminium ramen een lange levensduur hebben.
  • Ontwerpflexibiliteit: Aluminium kan in verschillende kleuren en afwerkingen worden geleverd, waardoor je een breed scala aan esthetische keuzes hebt. Het materiaal is ook geschikt voor strakke en moderne ontwerpen door de slanke profielen.
  • Recycling: Aluminium is volledig recyclebaar zonder verlies van kwaliteit, wat het een milieuvriendelijke keuze maakt. Oude aluminium ramen kunnen worden hergebruikt om nieuwe producten te maken.

Samengevat bieden aluminium ramen een sterke, duurzame, en onderhoudsvriendelijke optie met veel ontwerpmogelijkheden, waardoor ze een populaire keuze zijn voor moderne en energiezuinige woningen.

Houten ramen

Houten ramen zijn een klassieke keuze die warmte en karakter aan je woning toevoegen. Ze bieden een aantal unieke voordelen, die hier kort worden uiteengezet:

  • Natuurlijke uitstraling: Hout heeft een warme, natuurlijke uitstraling die esthetisch aantrekkelijk is en een gevoel van luxe en charme aan je woning geeft. Elk houten raam heeft een unieke nerf en kleur.
  • Isolatie: Houten ramen bieden uitstekende thermische isolatie, waardoor ze helpen om warmte binnen te houden en koude lucht buiten te houden. Dit draagt bij aan een energiezuinigere woning.
  • Aanpasbaarheid: Hout kan worden geschilderd of gelakt in vrijwel elke kleur, waardoor je de uitstraling van je ramen kunt aanpassen aan je interieur en exterieur. Het kan ook worden bewerkt om verschillende afwerkingen te bereiken.
  • Duurzaamheid: Hoewel hout onderhoud vereist, kunnen goed onderhouden houten ramen lang meegaan. Ze zijn stevig en kunnen goed presteren als ze regelmatig worden gecontroleerd en onderhouden.
  • Geluiddemping: Houten ramen bieden goede geluidsisolatie, wat helpt om geluid van buitenaf te verminderen en een rustigere binnenomgeving te creëren.
  • Milieuvriendelijkheid: Hout is een hernieuwbaar materiaal en kan op een milieuvriendelijke manier worden verkregen. Het is biologisch afbreekbaar en kan worden gerecycled of hergebruikt.

Houten ramen combineren esthetische schoonheid met uitstekende isolatie en aanpasbaarheid. Hoewel ze iets meer onderhoud vergen dan PVC of aluminium, zijn ze een tijdloze keuze die karakter en waarde toevoegt aan je huis.

PVC, aluminium en houten ramen - IQ Solutiosn
Naast de traditionele kiepramen kun je ook kiezen voor schuiframen - IQ Solutions

Schuiframen

Naast de traditionele kiepramen kun je ook kiezen voor schuiframen. Deze ramen laten extra daglicht binnen en bieden een prachtig uitzicht op je tuin, waardoor je in een handomdraai dat fijne buitengevoel naar binnen haalt. Je kunt schuiframen laten maken van PVC, aluminium of hout, afhankelijk van je voorkeur.

Er zijn verschillende schuifsystemen beschikbaar:

Hefschuif

Dit systeem laat je het raam omhoog tillen voordat je het opent, wat ideaal is voor grote, zware ramen. Het biedt een naadloze overgang tussen binnen en buiten.

Vouwrand

Dit systeem bestaat uit meerdere panelen die in elkaar vouwen, waardoor je een brede opening kunt creëren. Het is perfect voor het verbinden van je binnenruimte met een terras of tuin.

Schuifsysteem

Dit is het meest voorkomende type schuifraam waarbij de panelen horizontaal langs elkaar schuiven. Het is eenvoudig te bedienen en ruimtebesparend.

Kiepschuif

Dit systeem combineert de voordelen van kiepramen en schuiframen. Het raam kan zowel kiepen voor ventilatie als volledig schuiven voor een groot openingsgebied.

Deuren

PVC-deuren, aluminium deuren of liever houten deuren? Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen op het gebied van isolatie, onderhoud, veiligheid en prijs.

PVC-deuren

PVC-deuren zijn gemaakt van polyvinylchloride (PVC), een kunststof die bekend staat om zijn duurzaamheid en veelzijdigheid. Deze deuren worden steeds populairder vanwege hun praktische voordelen en zijn beschikbaar in houtimitatie of met een aluminiumlook. Hier zijn de belangrijkste voordelen van PVC-deuren:

  • Isolatie: PVC-deuren bieden uitstekende thermische isolatie, wat helpt om warmte binnen te houden en koude lucht buiten. Dit kan bijdragen aan lagere energiekosten en een comfortabeler binnenklimaat.
  • Onderhoudsvriendelijk: PVC-deuren zijn eenvoudig te onderhouden omdat ze niet roesten, corroderen of vervagen. Ze hoeven alleen af en toe gereinigd te worden met water en zeep; schilderen of speciale behandelingen zijn niet nodig.
  • Duurzaamheid: PVC is bestand tegen weersinvloeden zoals regen, zon en wind. Het materiaal is sterk en gaat lang mee zonder in kwaliteit af te nemen, waardoor PVC-deuren een duurzame keuze zijn voor verschillende klimaten.
  • Kosten: PVC-deuren zijn doorgaans kosteneffectiever dan aluminium of houten deuren. Ze bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding dankzij hun lange levensduur en lage onderhoudskosten.
  • Geluiddemping: De stevige structuur van PVC-deuren biedt goede geluidsisolatie, wat helpt om geluidsoverlast van buitenaf te verminderen.

Kortom, PVC-deuren combineren praktische voordelen zoals uitstekende isolatie en laag onderhoud met een aantrekkelijke prijs, waardoor ze een populaire keuze zijn voor veel huiseigenaren.

Aluminium deuren

Aluminium-deuren zijn gemaakt van lichtgewicht, sterk metaal en bieden een moderne uitstraling met tal van voordelen. Hier zijn de belangrijkste voordelen van aluminium-deuren:

  • Stevigheid: Aluminium is een zeer sterk materiaal, waardoor deuren slanker kunnen worden ontworpen zonder in sterkte of stabiliteit in te boeten. Dit maakt het ideaal voor grote deuren en moderne architectuur.
  • Onderhoudsvriendelijk: Aluminium-deuren vereisen weinig onderhoud. Ze zijn bestand tegen roest, corrosie en vervagen niet door blootstelling aan de elementen. Regelmatig schoonmaken met water en zeep is meestal voldoende.
  • Energie-efficiëntie: Moderne aluminium-deuren zijn vaak uitgerust met thermische onderbrekingen, waardoor ze goede isolatie bieden. Dit helpt om warmte binnen te houden en de energiekosten te verlagen.
  • Duurzaamheid: Aluminium is een zeer duurzaam materiaal dat bestand is tegen extreme weersomstandigheden en mechanische belasting, wat zorgt voor een lange levensduur van de deuren.
  • Ontwerpflexibiliteit: Aluminium kan in verschillende kleuren en afwerkingen worden geleverd, wat een breed scala aan esthetische keuzes biedt. Het materiaal is ook geschikt voor strakke en moderne ontwerpen door de slanke profielen.
  • Recycling: Aluminium is volledig recyclebaar zonder verlies van kwaliteit, wat het een milieuvriendelijke keuze maakt. Oude aluminium-deuren kunnen worden hergebruikt om nieuwe producten te maken.

Samengevat bieden aluminium-deuren een sterke, duurzame en onderhoudsvriendelijke optie met veel ontwerpmogelijkheden, waardoor ze een populaire keuze zijn voor moderne en energiezuinige woningen.

Houten deuren

Houten deuren zijn een klassieke keuze die warmte en karakter aan je woning toevoegt. Ze bieden een aantal unieke voordelen:

  • Natuurlijke uitstraling: Hout heeft een warme, natuurlijke uitstraling die esthetisch aantrekkelijk is en een gevoel van luxe en charme aan je woning geeft. Elk houten deur heeft een unieke nerf en kleur.
  • Isolatie: Houten deuren bieden uitstekende thermische isolatie, wat helpt om warmte binnen te houden en koude lucht buiten te sluiten. Dit draagt bij aan een energiezuinigere woning.
  • Aanpasbaarheid: Hout kan worden geschilderd of gelakt in vrijwel elke kleur, zodat je de uitstraling van je deuren kunt aanpassen aan je interieur en exterieur. Het kan ook worden bewerkt voor verschillende afwerkingen.
  • Duurzaamheid: Hoewel hout onderhoud vereist, kunnen goed onderhouden houten deuren lang meegaan. Ze zijn stevig en presteren goed als ze regelmatig gecontroleerd en onderhouden worden.
  • Geluiddemping: Houten deuren bieden goede geluidsisolatie, wat helpt om geluid van buitenaf te verminderen en een rustige binnenomgeving te creëren.
  • Milieuvriendelijkheid: Hout is een hernieuwbaar materiaal en kan op een milieuvriendelijke manier worden verkregen. Het is biologisch afbreekbaar en kan worden gerecycled of hergebruikt.

Houten deuren combineren esthetische schoonheid met uitstekende isolatie en aanpasbaarheid. Hoewel ze iets meer onderhoud vergen dan PVC of aluminium, zijn ze een tijdloze keuze die karakter en waarde toevoegt aan je huis.

Houten deur - IQ Solutions
Kwaliteits ramen en deuren - IQ Solutions

Kwaliteit en innovatie voorop

We kiezen steeds voor duurzame, hoogwaardige profielen die zowel schoonheid als bescherming bieden aan jouw woning. We combineren ze met driedubbele beglazing voor een optimale isolatie waarmee je jouw woning toekomstbestendig maakt tot zeker 2050.

We zijn niet gebonden aan specifieke merken, en werken steeds met toonaangevende leveranciers om je de beste oplossingen te bieden.

Betrouwbaarheid en vakmanschap

Ons team heeft jarenlange ervaring en beschikt over de vaardigheden en kennis in elk type ramen en deuren, en dat merk je.

Maatwerk

We benaderen elk project individueel, met oplossingen die aansluiten bij jouw specifieke wensen, woning en behoeften.

Langdurig resultaat

We zorgen ervoor dat jouw ramen en deuren jarenlang mooi en functioneel blijven.

Transparantie en betrouwbaarheid

De fundering van onze aanpak? Efficiënte en heldere communicatie en betrouwbare service, waarbij we je op de hoogte houden van elke stap in het proces.

Jouw lokale expert in ramen en deuren uit Gent

Ja, natuurlijk komen we ook tot in Antwerpen: we plaatsen ramen en deuren in heel Vlaanderen, en passen onze aanpak steeds aan op basis van de lokale klimaatomstandigheden en omgeving om zo het beste resultaat te garanderen.   

We begeleiden je van start tot finish

Tijd voor nieuwe ramen en deuren? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte via ons online formulier, en we nemen alle zorgen voor je over. We bezorgen je een eerste offerte, contacteren je en komen op bezoek. Daarnaast presenteren we jou de ramen en deuren op basis van jouw wensen. Je ontvangt een gedetailleerde prijsofferte via e-mail. Akkoord? Dan stellen we samen een planning op en voeren we ze tot in de puntjes uit, volledig afgestemd op jouw voorkeuren en behoeften. 

Jouw lokale expert in ramen en deuren uit Gent - IQ Solutions